Bulgarian Bridge Federation

Pireus Bank Banner

Квалификации за Национален отбор "OPEN" за Евро 2016 г.

07.03.2016 / 00:00

Квалификационно състезание за национален отбор „OPEN“ за участие в 53-тия Европейски отборен шампионат 2016 в Будапеща, Унгария.

1.    Място на провеждане на квалификационното състезание: АТМ Център Хотел  – гр. София, бул. „Цариградско шосе“ № 131

 

2.    Период на провеждане: 31 март – 3 април 2016 г.

3.    Формат на състезанието:

  • предварителен етап: 5 кръга по схема „всеки срещу всеки“; 14 дона на мач (ръчно раздадени); резултатите се изчисляват във VP, като при равенство: първо се проверява резултатът от директната среща; при ново равенството – общия сбор IMPs. В края на предварителния етап отборът с най-малко VPs отпада, а отборът с най-много VPs (победителят в предварителния етап) избира своя противник за следващия етап (от отборите, класирали се на 3-то и 4-то място в предварителния етап);
  • финал: нокаут от 64 дона (4 сегмента по 16 дона, софтуерно генерирани, индивидуални за всяка от двете срещи); домакините в срещите са отборите, класирали се на 1-во и 2-ро място в предварителния етап;  отборите „Домакин“ избират в кои сегменти (1-3 или 2-4) да заемат места втори; carry-over, определен на база резултата в предварителния етап между съответните противници;
  • Финал: нокаут от 96 дона (6 сегмента по 16 дона, софтуерно генерирани); домакин е отборът, който има carry-over (при липса на carry-over домакинството се определя с жребий); отборът „Домакин“ избира в кои сегменти (1-3-5 или 2-4-6) да заеме място втори; carry-over, определен на база резултата в предварителния етап между двата противника.

4.    Резултатите (освен в предварителния етап) се изчисляват в IMPs.

5.    За спечелване на среща е необходима разлика от поне 0,5 IMPs. При равенство на резултата се изиграват 4 допълнителни дона. При всяко следващо равенство след тях, се изиграват по 2 дона до постигане на разлика от 0,5 IMPs.

6.    Разрешено е използването на всички видове системи за анонсиране. При използване на Brown Sticker Conventions е необходимо да се предоставят допълнителни формуляри за Brown Sticker Opening Bid/Overcall Announcement. При използване на HUM Systems или 3 и повече Brown Sticker Conventions е необходимо да се предоставят пълните системи за анонсиране.

7.    Конвенционалните карти (WBF Standart CC), системите и допълнителните формуляри се изпращат в .pdf или .jpg формат на е-мейл: ctd@bridge.bg в срок до 24:00 ч. на 27.03.2016 г. За всеки ден закъснение се налага наказание от 3 импа на двойка.

8.    График на провеждане:

1. Слава Марашев-Цончев, Стаматов-Данаилов
2. К1 Нанев-Захариев, Михов-Стефанов
3. Младежи Иванов-Караколев (система), Михайлов-Иванчев
4. 007 Попов-Скорчев, Караиванов-Гунев
5. К2 Дамянова-Аронов, Михова-Николова
   

 

Резултати