Bulgarian Bridge Federation

Pireus Bank Banner

Квалификации за участие в THE 2016 WORLD BRIDGE GAMES

09.05.2016 / 00:00

Въз основа на регистрираните отбори, желаещи да представляват България на 2016 WORLD BRIDGE GAMES във Вроцлав (Полша), ще се проведат квалификации по категории, както следва:

1.    Място на провеждане: гр. София, Парк хотел Москва

2.    Период на провеждане: 3 – 5 юни 2016 г., капитанска среща: 8:45 ч. и начало на игра: 9:00 ч. на 03.06.2016 г. (петък)

3.    Формат на състезанието:

3.1. Предварителен етап (петък): „всеки срещу всеки“, патън движение, 32 дона на мач (4 сегмента по 16 дона, софтуерно генерирани); резултатите се изчисляват във VP. В края на предварителния етап отборът с най-малко VPs отпада, а отборите на първо и второ място продължават в етап Финал.

3.2. Финал (събота и неделя): нокаут от 96 дона (6 сегмента по 16 дона, софтуерно генерирани); домакин е отборът победител в предварителния етап (при равенство между първия и втория отбор в предварителния етап домакинството се определя с жребий); отборът „Домакин“ избира в кои сегменти (1-3-5 или 2-4-6) да заеме място втори; резултатите се изчисляват в IMPs, като  за спечелване на финала е необходима разлика от поне 0,5 IMPs; при равенство на резултата се изиграват 4 допълнителни дона, като при всяко следващо равенство след тях, се изиграват по 2 дона до постигане на разлика от 0,5 IMPs.

4.    Разрешено е използването на всички видове системи за анонсиране. При използване на Brown Sticker Conventions е необходимо да се предоставят допълнителни формуляри за Brown Sticker Opening Bid/Overcall Announcement. При използване на HUM Systems или 3 и повече Brown Sticker Conventions е необходимо да се предоставят пълните системи за анонсиране.

5.    Конвенционалните карти (WBF Standart CC), системите и допълнителните формуляри се изпращат в .pdf или .jpg формат на е-мейл: office@bridge.bg в срок до 24:00 ч. на 31.05.2016 г. За всеки ден закъснение се налага наказание от 3 импа на двойка.

  • "Микст" - 1 регистриран отбор - квалификационно състезание не се провежда. Отбор "К2" получава право за участие.
  • "Жени" - няма регистрирани отбори
  • "Сеньори" - няма регистрирани отбори

Резултати