Bulgarian Bridge Federation

Pireus Bank Banner

България спечели бронз на Световните Бридж Игри в Полша в категория микст отбори

19.09.2016 / 00:00

Българският национален микст отбор по бридж в състав: Виктор Аронов – Диана Дамянова, Георги Караколев – Миряна Митовска и Иван Нанев – Марта Николова, извоюва бронзово отличие на провелите се от 4 – 17 септември  Световни Бридж Игри 2016 във Вроцлав, Полша.

Микст отборната надпревара се проведе в два етапа: в първата част, която беше във формат „всеки срещу всеки“, националният ни отбор показа постоянна добра игра и се класира на 4-то място с 275.71 VP след отборите на Холандия, Франция и Русия, с което получи правото да избере противника си за първия елиминационен мач от втората фаза на първенството (нок аут срещи). Капитанът на отбора Виктор Аронов, проследявайки внимателно играта и резултатите на останалите отбори, направи печаливш ход, избирайки отбора на Англия за противник в първия нок аут мач, в който нашите национали постоянно водеха и в крайна сметка отстраниха противника с финален резултат от 216 : 147 импа.

На четвъртфинала България се изправи срещу отбора на Германия, където в първия ден от двудневната среща нашият микст отбор отстъпваше в текущия резултат, но с максимална концентрация, пълна мобилизация на силите и доза спортен късмет през втория ден успя да обърне резултата и да постигне „сладка“ победа от 1 имп или краен общ резулт от четвъртфиналната среща – 188 : 187 импа.

В полуфиналната среща микст отборът на България срещна отбора на Холандия и въпреки че успя да надвие противника в 2 от сегментите, за съжаление загуби срещата със 140 – 236 импа и така нашите състезатели продължиха участието си в мач за 3-то място, а отборът на Холандия игра финал, който спечели с резултат от 183 – 156 импа срещу отбора на Русия.

В битката за 3-тото място противник на България беше отборът на САЩ. Нашите национални състезатели тотално надиграха опонентите си, побеждавайки ги и в трите игрови сегмента и постигайки краен резултат в плейофната среща 142 – 59 импа, с което заслужено получиха бронзовите отличия!

 

От 11 – 17 септември в рамките на Световните бридж игри се проведе и двойкова надпревара, в която в категория OPEN участваха три български двойки: Георги Стаматов – Диян Данаилов, Светомир Гоцов – Тихомир Таков и Георги Христов – Стефан Стефанов.

Стаматов – Данаилов, които са състезатели от националния ни отбор OPEN, с лекота преминаха квалификационните и полуфиналните сесии и заслужено намериха място сред финалистите на първенството. На финала показаха игра от най-високо ниво и постигнаха общ резултат от 53.22 %, с което заеха 6-то място в крайното класиране.

Останалите две български двойки играха във финал Б, като Светомир Гоцов – Тихомир Таков изиграха силни пет финални сесии и се класираха на 5-то място с общ резултат от 57.29 %, а Георги Христов – Стефан Стефанов завършиха с резултат от 53.42 % и заеха 22-ро място.

 

 

Всички резултати: тук

Резултати