Bulgarian Bridge Federation

Pireus Bank Banner

15th European Champions Cup

10.11.2016 / 00:00

От 10-ти до 12-ти ноември 2016 г. в Загреб ще се проведе The 15th European Chmpions' Cup. Състезанието се организира от Европейската Бридж Лига и покана за участие в него получават държавите, класирали се от 1-во до 10-то място на 53-тия Европейски Бридж Шампионат (Будапеща, 2016), които да бъдат представени от техните национални отборни шампиони, както и държавата домакин Хърватия и победителя в Еврпейската Шампионска Купа за 2015 г. - отбор Allegra от Италия.

България ще бъде представена от Републиканския отборен първенец за 2016 г. - отбор "Радков" от "Клуб по спортен бридж Радков" - гр. Хасково, в състав: Теню Тнев - Тодор Тихолов, Радослав Радев - Станислав Недков.

Форматът на 15th European Chmapions' Cup включва 3 фази: round-robin ("всеки срещу всеки") - 11 мача от по 10 борда; полуфинал - нокаут мачове в 2 сегмента по 16 борда; финал - нокаут мачове в 2 сегмента по 16 борда. За полуфинала и финала отборите, които са общо 12, ще бъдат разделени в 3 групи по крайното класиране от round-robin фазата. Всеки от водачите в трите групи ще може да избере своя опонент за полуфинала измежду 3-тия и 4-тия отбор в съответната група. На финала също играят всички отбори - победителите от накаутите в групите помежду си, както и загубилите нокаутите, като по този начин ще се определи цялостно крайно класиране от 1-во до 12-то място.

Резултатите от 15th European Champions' Cup може да следите тук.

Програма на round-robin фазата: тук.

Мачове ще се предават и на живо по BBO.

Желаем успех на отбор "Радков"!!!

Резултати