Bulgarian Bridge Federation

Pireus Bank Banner

Бронзови медали за отбор ВИТО на Евро 2017 в Монтекатини

11.07.2017 / 00:00

На провелият се от 10 – 24 юни 8-ми Открит Европейски шампионат по спортен бридж в Монтекатини (Италия), българските състезатели показаха много добра игра и постигнаха редица отлични резултати.

В отборната надпревара в категория сеньори, българските представители от отбор ”VITO”: Ради Радев – Златко Неделчев и Христо Христов - Тони Русев-кап. играха уверено в квалификационния етап, постигнаха седем победи над реномирани противници, като с общ резултат от 121.23 VP достигнаха до фазата на директните елиминации. На четвъртфиналите българският отбор се срещна с безспорния фаворит в надпреварата отбор ”MILNER”. В състава на американският отбор блестяха имената на състезатели със световна слава, като Аполинари Ковалски-Яцек Романски, Рийс Милнер-Хаманд Лал-кап. и най-титулуваните Зиа Махмуд-Джеф Мекстрот. С точна и много резултатна игра  нашите състезатели постоянно водеха в резултата и в крайна сметка отстраниха именития си противник с 70 : 27 импа. На полуфинала българският състав се изправи срещу ново предизвикателство - европейския шампион за 2016 г. отбора на ”KAMINSKI”, в състав Шварц-Зелигман, Калиш-Подгур и Левит-Камински-кап. В първия сегмент нашите представители бяха повече от убедителни и с красива игра поведоха с  48 : 13 импа. Във втората половина от срещата след поредица от грешни решения на нашите състезатели се получи пълен обрат 19 : 53 за противника. Този резултат класираше отбор ”VITO” на финал, но за съжаление едно съдийско наказание от 4 импа срещу състава ни класира противниковия отбор напред. На финала ”KAMINSKI” победи безапелационно състава на ”WOLFSON” с 155 : 122 импа и завоюва златните медали. За нашите представители от ”VITO” останаха бронзовите отличия.

В отборната надпревара при мъжете, състезатели от България се състезаваха в 6 отбора: ”BALKAN STARS”, ”BRIDGE PLUS”, ”CHATEUA ROSSENOVO”, ”HARRIS”, ”K1” и ”SERDIKA”. С качествена и постоянна игра най-добре се представи отбор ”CHATEUA ROSSENOVO” в състав Иван Иванов-Антон Иванов и Георги Ралев-Никола Барантиев-кап., който премина квалификационния етап с общ резултат 123.12 VP. На осминафиналите след оспорвана битка нашите състезатели отстъпиха на силния руско-полски тим ”ERA” с резултат 17 : 62.

В микст надпреварата по двойки със силна и резултатна игра най-добре от нашите представители се класира двойката Стелиана Иванова и Атанас Иванов, които до последния сегмент имаха реален шанс за медал, но в крайното класиране останаха на четвърто място.

С четвърто място в най-тежкото, продължително и престижно състезание на Европейското първенство - мъжките двойки, се отличиха българските представители Иван Нанев-Юлиян Стефанов.

Резултати