Bulgarian Bridge Federation

Pireus Bank Banner

България извоюва бронзов медал на Световния отборен бридж шампионат в Лион 2017

25.08.2017 / 00:00

България спечели бронзов медал на 43-тия Световен отборен бридж шампионат, провел се от 12 до 26 август 2017 г. в Лион (Франция). Националният ни отбор в състав: Диана Дамянова - Виктор Аронов, Иван Нанев - Юлиян Стефанов, Владимир Михов - Георги Караколев победиха в надпреварата за 3-то място отбора на Нова Зеландия с краен резултат 203:187 импа.

Първенството се проведе в две фази: квалификационна по схема "всеки срещу всеки" и фаза на нокаут срещи. В първият етап от състезанието целта на 22-та отбора, спечелили квота за участие на световното първенство, е да се класират в първата осмица, с което осигуряват участието си във втората фаза. Отборът на България натрупа общо 247.61 VP и се нареди на 6-то място в класирането.

На четвъртфинала националният ни отбор се срещна с първия състав на САЩ - отбор USA 1. Срещата се проведе в 6 сегмента по 16 дона или общо 96 дона, изиграни в 2 дни. Нашите започнаха срещата прекрасно и за първите 2 сегмента бяха водещият отбор. От третия сегмент USA 1 показаха, защо са смятани за едни от фаворитите в състезанието и поеха лидерството в срещата почти да самия й край. Но нашите национали успяха да се мобилизират и да обърнат резултата в последния сегмент и да спечелят срещата с краен резултат от 239:226 импа. 

На полуфинала България се изправи срещу втория америакнски отбор - отбор USA 2. Националният ни отбор отново започна срещата водейки в първите два сегмента. В следващите сегменти отборът на САЩ поведе минимално в резултата и в карйна сметка отборът ни загубиха срещата със 182:216 импа.

Надпреварата ни продължи с плейофна среща за третото място срещу отбора на Нова Зеландия., в която нашите бяха водачи в резултата през всичките 6 сегманта и спечелиха бронзовите медали с краен резултат 203:187 импа. Така България повтори успеха си от Световния отборен бридж шампионат през 2009 г. в Сао Пауло.

Официалното закриване на форума и церемонията по награждаване ше се проведат на 26 август 2017 г. от 19:30 ч. 

Поздравления на целия отбор за огромния успех! Гордеем се с вас!

 

Резултати