Bulgarian Bridge Federation

Квалификации за национални отбори "OPEN" и "Сеньори" 2015 г.

25.03.2015 / 00:00

 

Във връзка с провеждането на квалификации за определяне съставите на национални отбори „OPEN” и „Сеньори“, които да представят Република България на 42-рия Световен отборен бридж шампионат 2015 в Индия, членовете на Управителния съвет на ББФ взеха следните решения:

 

1.      За участие в квалификационните състезания са регистрирани следните участници:

„OPEN”

 

„Сеньори“

 

Съставът на двойките, фиксиран в Регистрационния формуляр, не може да бъде променян.

 

2.      Място на провеждане: АТМ Център Хотел  - гр. София, бул. „Цариградско шосе“ № 131

 

 

3.      Период на провеждане: 23 април – 26 април 2015 г.

                   a.  Начало на Капитанска среща „OPEN“ – 9:30 ч. на 23.04.2015 г.

                   b.  Начало на Капитанска среща „Сеньори“ 9:45 ч. на 23.04.2015 г.

4.      Формат на състезанието

„OPEN“ – Нокаут срещи:

a.    ¼ Финал - 64 дона (софтуерно генерирани, индивидуални за всяка от 4-те срещи), жребий за определяне на отборите – противници при спазване на следната последователност на изтегляне: „Отбор – Домакин 1“, „Отбор – Гост 1“; „Отбор – Домакин 2“, Отбор – Гост 2“ и т.н. (Отборите – Домакин имат право да заемат места втори в сегменти 1, 3 и 5);

b.    ½ Финал - 64 дона (софтуерно генерирани, индивидуални за всяка от 2-те срещи), жребий за определяне на отборите – противници при спазване на същата последователност като за ¼ Финала (Отборите – Домакин имат право да заемат места втори в сегменти 1, 3 и 5);

c.    Финал - 96 дона (софтуерно генерирани), жребий за определяне на Отбор – Домакин, който заема място втори в сегменти 1, 3 и 5.

 

„Сеньори“ – 2 етапа:

a.    Предварителен етап: „всеки срещу всеки“, патън движение, 48 дона на мач (софтуерно генерирани); резултатите се изчисляват в VPs, като при равенство: първо се проверява резултатът от директната среща в VPs, при ново равенство  - резултатът от директнара среща в IMPs, при ново равенство - общ сбор IMPs;  в края на предварителния етап отборът с най-малко VPs отпада, а първите два отбора продължават в етап Финал ;

b.    Финал - 96 дона, софтуерно генерирани, победителят от предварителния етап е Отбор – Домакин и получава право да заема място втори в сегменти 1, 3 и 5.

5.      Резултатите (освен в предварителния етап "Сеньори") се изчисляват в IMPs.

6.      За спечелване на среща е необходима разлика от поне 0,5 IMPs. При равенство на резултата се изиграват 4 допълнителни дона. При всяко следващо равенство след тях, се изиграват по 2 дона до постигане на разлика от 0,5 IMPs.

7.      Разрешено е използването на всички видове системи за анонсиране. При използване на Brown Sticker Conventions е необходимо да се предоставят допълнителни формуляри за Brown Sticker Opening Bid/Overcall Announcement. При използване на HUM Systems или 3 и повече Brown Sticker Conventions е необходимо да се предоставят пълните системи за анонсиране.

8.      Конвенционалните карти (WBF Standart CC), системите и допълнителните формуляри се изпращат в .pdf или .jpg формат на е-мейл: ctd@bridge.bg в срок до 24:00 ч. на 15.04.2015 г. За всеки ден закъснение се налага наказание от 3 импа на двойка.

 

 

Резултати