Bulgarian Bridge Federation

Приключи 8-я Младежки бридж лагер

06.03.2018 / 00:00

   От 02.03. до 05.03.2018 г. Българска Бридж Федерация проведе 8-ми Младежки бридж лагер в гр. Любимец  (спортна зала „Марица“). Тази година  по покана на ББФ участие взеха и 12 румънски момичета и момчета от гр. Алба Юлия с ръководители Моника Гарнеата и Мариус Орошан .  От българска страна с включиха общо 57 момичета и момчета от 9 български града (Варна, Видин, Добрич,Оряхово, Русе, Сливен, София, Стара Загора и Хасково) на възраст от 9 до 19 години.

  Младите състезатели  бяха разделени в две категории – напреднали и начинаещи.

  Проведени бяха няколко отделни състезания за двете категории : 2 двойкови турнира (IMPs и MPs) и 2 отборни турнира , като единия от тях бе Държавно ученическо отборно първенство 2018 г. с участието на 6 отбора от 5 училища от Оряхово, Добрич, Сливен и София. Победители в различните състезания станаха девойки и младежи от Видин, Оряхово, Пловдив и София.

  На националния празник  3-ти март, младите бриджори се включиха в тържественото честване на 140 годишнината от Освобождението на България в  град Любимец. Благодарение на любезните домакини  младежите посетиха „Тракийската куполна гробница“ в с. Мезек , и „Старият мост“ в гр. Свиленград.

   На церемонията по награждаване на победителите в различните  състезания, заместник –кмета  на Община Любимец -  г-н инж. Тодор Милев връчи наградите на децата.

   Ръководството на Българска Бридж Федерация благодари на Община Любимец за съдействието за провеждане на 8-ми Младежкия бридж Лагер.  Специални благодарности на г-н Колю Видев, член на УС на ББФ помогнал морално и материално, а също така активно участвал (както и цялото негово семейство)  в организацията по време на провеждане на състезанието.    

 

Държавно ученическо отборно първенство 2018

Комплексно класиране

Резултати